sâmbătă, 18 august 2018

Ce este politica


  Un baietel merge si-l intreaba pe taica-sau : "Ce este politica?"
Tatal spune:
 "Vezi fiule, incerc sa-ti explic astfel: Eu aduc painea in aceasta familie, asa ca numeste-ma capitalism. Maica-ta este administratorul banilor, asa ca-i vom spune guvern. Prin urmare datoria nostra este sa veghem la nevoile tale, asa ca-ti vom spune popor.Pe bona, o consideram clasa muncitoare, iar fratiorului tau, bebelus, ii  vom zice viitorul.
Acum, gandeste-te la asta si vezi daca are sens."
 Baietelul merse la culcare gandindu-se la ce-i spusese tatal sau. Noaptea, mai tarziu, il aude plangand pe fratiorul sau si merge sa vada ce-i cu el. Il gaseste plin de rahat in scutece. Apoi, merge in camera parintilor si o vede pe maica-sa dormind bustean. Nedorind s-o trezeasca, se duce in camera bonei. Usa fiind incuiata, se uita pe gaura cheii si-l vede pe taica-su in pat cu bona. 
 Renunta in cele din urma si merge la culcare. In dimineata urmatoare, baietelul se adreseaza tatalui, "Tati, cred ca acum am inteles conceptul de politica."
 Tatal ii spune: "Bravo fiule, spune-mi cu cuvintele tale ce crezi ca este politica." 
 Baietelul raspunde:  "Ei bine, in timp ce capitalismul i-o trage clasei muncitoare, guvernul doarme cu sforaituri, poporul este ignorat total iar viitorul este in rahat pana la gat."


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu